Petäjävesi tukee yrittäjyyttä rakentajarahalla

Kun rakennat yrityksellesi toimitilat, niin voit saada jopa 15.000 euron rakentajarahan. Petäjäveden kunta on päättänyt ottaa käyttöön rakentajarahan, jolla halutaan edistää niin omakotitalojen kuin teollisuus-/liikekiinteistöjen rakentamista kuntaan. Rakentajaraha on voimassa 1.1.2022 – 31.5.2025, ja sen maksamiselle on asetettu tietyt ehdot.

Rakennuksen käyttötarkoitus teollisuuskiinteistön osalta on teollisuusrakennus ja liikekiinteistön osalta liikerakennus, ja ne toimivat siinä käytössä. Rakennuksen pitää siis olla aktiivisessa yrityskäytössä, joten pelkälle kylmälle varastorakennukselle ei rakentajarahaa makseta. Rakennettavan kiinteistön tulee myös sisältää LVIS-liittymät.

Rakentajarahan voimassaoloaika ei tarkoita valmistumisaikaa, vaan rakennuslupa tulee olla myönnettynä 31.5.2025 mennessä. Rakentajarahaan on oikeutettu, kunhan rakennuksen lopputarkastus on tehtynä 5 vuoden kuluessa rakennusluvan saamisesta. Rakentamisessa voi siis edetä oman yrityksen tilanteen mukaan, kunhan pysyy näissä aikarajoissa.

Rakentajarahan summa riippuu rakennettavien kerrosneliöiden määrästä. 100–200 k-m2:n rakennuksesta rakentajaraha on 5.000 euroa, 201–400 k-m2:n rakennuksesta 10.000 euroa ja yli 400 k-m2:n rakennuksesta 15.000 euroa. Rakennusta suunnitellessa kannattaa siis huomioida kerrosneliöt suhteessa rakentajarahan summaan.

Rakentajaraha on veronalaista tuloa. Jos kysymyksessä on yritys, niin yritys ilmoittaa tulon elinkeinotoiminnan tulona veroilmoituksessaan. Päätöksen rakentajarahan myöntämisestä tekee kunnanjohtaja tai hänen poissa ollessaan hallintojohtaja.

Lisätietoja rakentajarahasta voi tiedustella kunnanjohtajalta: Mikko Latvalalta, mikko.latvala@petajavesi.fi, 0401906904